Keukenbladen

Tips en adviezen

Tips keukenbladen

Tips voor het kiezen van het juiste materiaal voor je keukenblad

Een goede voorbereiding is het halve werk, bepalend voor de uitstraling van uw keuken is het juist materiaal en de keuze van je kleur. Maak een lijst met prijs, kleur en de eigenschappen zo kun je bij elk materiaal zien wat iets kost en of dit binnen je budget en wenspakket past. Soms is goedkoop ook duurkoop en kun je beter je budget verplaatsten en verdelen voor andere uitgaven of nog even doorsparen. Heb je nog onvoldoende geld koop dan een goedkoop kunststof keukenblad bij de bouwmarkt of bestel het online.

Als je weet wat je wilt en je hebt het budget bereken dan aan de hand van je ontwerp en de juiste maatvoering de prijs online op de site, dit zijn bladen die rechtstreeks van de fabriek komen en ook het meest voordeligste in zijn soort. Als je denkt je definitieve keuze te hebben gemaakt maak dan een afspraak met de online agenda zodat je zeker bent dat iemand jou verder kan helpen bij de koop van je keukenblad.

Nog meer tips nodig lees dan verder

Praktische adviezen en tips voor je overgaat tot het kopen van je keukenblad
tips en adviezen voor je keukenblad

Wat zijn keuze eigenschappen voor de aanschaf van je keukenblad?

Een keukenblad dient functioneel te zijn

Dat is niet alleen handig maar ook praktisch. Je moet het blad gebruiken waarvoor het is gemaakt en dat is voor het bereiden van je maaltijd. Brood snijden, brood bakken bijvoorbeeld. Het moet waterbestendig zijn maar ook zuurbestendig kras bestendig. Slijtvast en misschien ook wel hittebestendig.  Functioneel is als het keukenblad aan uw gebruikswensen voldoet en gemakkelijk is in gebruik

De eerste vraag is hoe u uw keukenblad gaat gebruiken, wat is uw gezinssamenstelling Heeft u kinderen? Wilt u met meerdere personen in de keuken tegelijk werken ? Is er voldoende plek voor keukenmachines als koffiezetapparaat of een blender. Allemaal punten waaraan een functioneel keukenblad aan moet voldoen.

Een keukenblad dient hygiënisch te zijn
De tweede vraag is of u wel eens hebt nagegaan hoeveel uur per week u daar bezig bent. Het is immers de basisplaats voor het bereiden van de maaltijden want alle ingrediënten worden op uw keukenblad klaar gemaakt, waarbij hygiëne een grote rol speelt. Bij slechte werkbladen door beschadigingen kunnen schadelijke bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers gemakkelijk gedijen. Bladen met een antibacteriële afwerking geven bacteriën en schimmels geen kans

Een keukenblad dient bestendig te zijn tegen de mate van gebruik
De derde vraag is of uw keukenblad bestendig is tegen de mate waarin u deze gebruikt. Het werkblad moet bestand zijn tegen de uitwerking van allerlei etenswaren en tel daarbij op de reacties op (chemische) schoonmaakmiddelen en de tijd die u doorbrengt aan uw werkblad. Hete pannen, messen en keukengerei , keukenmachines en ga zo maar door. Uw werkblad krijgt heel wat te verduren en moet bestendig zijn om dit aan te kunnen.

Uw keukenblad, dé centrale plaats in de keuken, sfeerbepalend en bestand tegen intensief gebruik
Conclusie: Er zijn dus vele aspecten waarop u moet letten bij het uitzoeken van een keukenblad. Belangrijk is dat u van tevoren goed nadenkt over de manier waarop u het blad gaat gebruiken, de belasting en mate van gebruik, uitstraling en de stijl. Denk hierbij ook om het gemak van onderhoud en de kwaliteit. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Bezoek een keukenspeciaalzaak voor het kiezen van uw keukenblad, zij helpen u graag, ook veel producenten bieden gratis informatie aan.

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp