Keukenbladen

Composieten keukenblad voor je keuken

Een composiet aanrechtblad is een juweel in de keuken

Een composiet aanrechtblad weerspiegelt de natuurlijke rijkdom van kwarts. De schitterende kristalachtige uitstraling wordt extra geaccentueerd door de manier waarop het materiaal bewerkt is. 

Een juweel in uw keuken waar u jarenlang van kunt genieten.
Een composieten aanrechtblad vergt bijna geen onderhoud

compoiset keukenblad

Waaruit bestaat een composieten keukenblad?

Allereerst willen wij u vertellen dat een composieten keukenblad betaat uit natuurlijke bestanddelen, deze geven het composiet een mooie, strakke uitstraling. Het is zo dicht en slijtvast dat het de meeste steensoorten overtreft en bovendien bijna onderhoudsvrij is. Een composiet aanrechtblad is kras- en vlekbestendig, duurzaam en hygiënisch. Verder is het vriendelijk in onderhoud en in hoge mate hittebestendig

composiet quartz is samengesteld

Het samengestelde matriaal van een composiet keukenblad

Composietsteen bestaat voor 95% uit kwartsiet. Dit zijn minuscuul gezuiverde zandkorrels waar kleurpigmenten en granietkorrels aan worden toegevoegd. Deze samenstelling wordt in grote silo’s gedeponeerd en met zogenoemde omgekeerde stofzuigers door elkaar geblazen. Hierna loopt dit samen met 5% polyesterhars in een mal. Vervolgens wordt dit geheel onder hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal gevormd. Na dit proces wordt de ruwe plaat op dikte gekalibreerd , waardoor de plaat overal exact even dik is. Daarna wordt de hele plaat gepolijst tot de bekende hoogglans of gezoet voor een prachtige zijdeglans. De aanrechtbladen zijn leverbaar in vele kleuren zoals anticato (ook wel antique, antiek, leatherlook of gebrand genoemd.)

Heeft u vragen over prijzen van keukenbladen neem contact op