Keukenbladen

HPL kunststof aanrechtbladen bij Keukenbladen.nl

Kunststof keukenbladen van multiplex of spaanplaat met een HPL toplaag

Kunststof keukenbladen van multiplex of spaanplaat met een HPL toplaag

Kunststof keukenbladen zijn vervaardigd uit plaatmateriaal, meestal 32 mm watervast verlijmd multiplex en worden afgedekt met een HPL (High Pressure Laminate) laminaat (oftewel kunststof). Hierdoor zijn de werkbladen bestand tegen intensief gebruik. De bladen zijn zeer hygiënisch en eenvoudig te reinigen met zachte schoonmaakmiddelen.

Kunststof aanrechtbladen: uiterst functioneel en decoratief

Er is een brede keuze uit dessins en randafwerkingen. Eigen ontwerp of afwijkende maten? Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. De meeste bladenfabrikanten leveren keukenbladen in vrijwel elke gewenste vorm en geven creativiteit de ruimte.

Duropal, Egger, Resopal of Westag Getalit HPL op werkbladen

Kunststof keukenbladen worden het meest toegepast en zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge kwaliteits- en gebruikseisen die u aan uw werkblad mag stellen. Bij kunststof keukenbladen wordt het dragermateriaal  van een HPL laminaat voorzien. De meest gebruikte HPL laminaten zijn Duropal, Egger, Resopal of Westag Getalit.

Kunststof keukenbladen

Benieuwd naar HPL kunststof aanrechtbladen

Laat samen met u uw wensen in kaart brengen voor uw droomkeuken. Wilt u advies van een professional ? Onderstaande bedrijven helpen u graag !

Een kunststof keukenblad bestaat uit een onderlaag en een toplaag van kunststof. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het leverbaar is in vrijwel eindeloze kleuren en patronen. Bij normaal gebruik van het kunststof keukenblad is er weinig onderhoud nodig. Bovendien zult u ervaren dat een dergelijk keukenblad nagenoeg slijtvast en krasbestendig is. Dankzij de vele mogelijkheden met kunststof is het mogelijk een keukenblad te creëren dat volledig aan uw wensen voldoet. Dit geldt ook voor de randafwerking, die heel strak kan zijn, maar evengoed gebogen kan worden. 

Wat zijn HPL kunststof aanrechtbladen

Wat zijn HPL kunststof aanrechtbladen

HPL kunststof staat voor High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd.

HPL kunststof is opgebouwd uit een aantal lagen. De bovenlaag is een harde transparante kunstharslaag -melamine- met daaronder een in kleur en dessin bedrukte decor laag. Deze laag wordt aangebracht op enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier. Het pakket wordt onder hoge druk en bij een zeer hoge temperatuur samengeperst tot een harde bekledingsplaat met een dikte van 0,7 mm, die vervolgens op een ondergrond van watervast multiplex van 32 mm wordt aangebracht.

Heeft u vragen over prijzen van keukenbladen neem contact op